Announcement

Collapse
No announcement yet.

Gen4 IB - no serial output

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • mphanke
    replied
    Hi Noel

    thanks for your reply.
    To avoid misunderstandings, another outline...
    We want to use the IB comming with the display for communication. Meaning sending WRITE_OBJ and WRITE_STR via UART.

    From the documentation we understood this is sufficient, connecting the right pins on our controller....

    Pressing a button gives me this results:
    B8 FF FF CD 00
    FF FF FF CD 00

    which is pretty odd as I expect it to be some kind of Event Message...

    Leave a comment:


  • Noel
    replied
    Dear mphanke,

    Thank you for using our products. The gen4 PA works since it has the RESET
    signal connected which is needed by the 4D LCD.

    However, when using the Gen4-IB, you need a USB to Serial
    Bridge to interface the 4D LCD. And with your wiring,
    you stated that RESET is not used. The RESET signal
    is needed by the 4D LCD so it will be initialized to
    a known state so it will work properly.

    Can you please try to use a uUSB-PA5 or a uUSB-PA5-II
    for the gen4-IB?

    Best regards,

    Leave a comment:


  • mphanke
    replied
    Hi James
    sorry for the late reply. I confused a couple things...

    The situation is the following:
    placed 2 buttons with Genie and uploaded to Display.
    we have the Gen4 IB hooked up
    a) to our controller
    b) to a usb to serial dongle

    Pinning was checked in all possible variations. RX > RX | RX > TX, we receive no output...

    Current pinning is
    5V > 5V
    TX > RX
    RX > TX
    GND > GND
    RES -> not used

    When pressing the button and having the display connected to the PA >> we get a event reply.
    When pressing the button and having the display connected to the IB >> we get no event reply at all...

    There is nothing happening - what migh be the cause? Any hints?

    Thanks

    Leave a comment:


  • James_4DSystems
    replied
    Hi mphanke,

    Have you deffinitely got the TX and RX pins around the right way? Have you tried swapping them?
    Please post up a picture of your wiring, as RTS is not used in our reset process, only DTR via cap and transistor arrangement, if you look at the PA Datasheet schematic.
    What pins were you using on the gen4-PA when it was working? Have you changed the serial port you were using?
    Need more info please

    Regards

    Leave a comment:


  • mphanke
    started a topic Gen4 IB - no serial output

    Gen4 IB - no serial output

    Hi

    I'm trying to integrate my uLCD into an existing device for data display and diagnosis.
    We connected the display via interface board to our atmel based device uart port.

    When working with the PA we get the signal and all events to the terminal, connecting via the interface board, we get no data from the display.
    At the moment I can't track down where the problem lies.

    The IB is connected via USB-Serial adapter to the PC. DTR and RTS are connected, as toggling the signal triggers the display reset.
    It seems like there is nothing comming in on the Tx/Rx.

    Can anybody give me a hint what I'm doing wrong here?

    Thanks
Working...
X