Announcement

Collapse
No announcement yet.

File Transfer over serial (Programming) cable Utility

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #61
    Thanks for the quick answer.
    To go further, does it meen that by using the tool update banks, I could also ask customers to copy past those 3 files onto the SD card (which is accessible as it is already used to import CSV data) and the update would be done ?
    This solution would be great ...
    Is there an impact on programm or display speed ?
    Last edited by Lorenz; 1 week ago.

    Comment


    • #62
      Yes this is correct, it is a very useful feature.

      There is no impact on the program or display speed.

      Best regards

      Paul

      Comment


      • #63
        Great ! Thanks !

        Comment


        • #64
          I tried the function but I get an error message :
          Update required : First run
          Bank 1 Update reqd : 2020/07/22 18:12:00 != 0/00/00 00:00:00
          Program failed to load into Flashbank 1

          I must have missed something ...

          Reply to myself : I didn't load the programm at first in Flashbank1

          Same error after downloading the programm in Flashbank1
          Last edited by Lorenz; 1 week ago.

          Comment


          • #65
            Hi,

            Did you rename the 4XE file to RunBank1.4XE. If it still doesn't run, could you please show me the contents of your SD card.

            Best regards

            Paul

            Comment


            • #66
              Just to make sure I did everything right :
              1. I downloaded my program as usual but in flashbank1
              2. renamed the 4XE file
              3. copy of the 3 files on the SD
              4. Pressed Update Bank(s) and Run

              Here is the contents of my card: (the excel file is for CSV import)

              Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	19
Size:	14.1 KB
ID:	72723

              Comment


              • #67
                Hi,

                Everything seems fine but you didn't need to download your program to flashbank1

                You could try to compile your main project again by clicking on compile and not comp'n'load

                Then rename the 4xe and copy it to the SD card. It is possible it didn't update from the SD card as the timestamp was most likely the same.

                Now that Update Banks and Run is installed you won't need to do this again.

                Best regards

                Paul

                Comment


                • #68
                  I compiled my project again, copy the 3 files (which have the same hour and date) but I still get the same message on startup :
                  "
                  Update required : First run
                  Bank 1 Update reqd : 2020/07/22 19:48:00 != 0/00/00 00:00:00
                  Program failed to load into Flashbank 1
                  "

                  Click image for larger version

Name:	JPEG_20200722_195935_2096070103.jpg
Views:	16
Size:	1.16 MB
ID:	72727

                  Why does it says "First run" ?
                  Attached Files
                  Last edited by Lorenz; 1 week ago.

                  Comment


                  • #69
                    Refer to this thread https://forum.4dsystems.com.au/node/70694 The second post should help solve your issue
                    Mark

                    Comment


                    • #70
                      Thanks for the link. It is the same issue. I make a pause on the subject as I do not want to take any risk for my current project but I will work on it in 2-3 weeks time to try to get it to work.

                      Another question : with this option, is it possible to copy paste the SD card and have it to work in another screen without the source programm ?

                      Comment


                      • #71
                        Sorry, what, the same return code for the same reason?

                        If that's the case then there's a workaround included further down.

                        So what make and model is this card?
                        Mark

                        Comment


                        • #72
                          I tried the first file for error code : error code is 6
                          I then tried the next programm which give the result of mount() and I always get 16342 (I never get any 0)
                          Second try with line 11 uncommented : I always get 16339 (I never get 0)
                          My card is a SD card BLKE 1GB industrial and I'm using a 10cm extender cable (which never caused any issue during the running of my programm till now)

                          As the issue seems to be around the SD card, I found an old Kingston SD HC 4GB and It works without issue.

                          Would you have any recommandations for SD cards ? (not uSD ...)
                          Last edited by Lorenz; 1 week ago.

                          Comment


                          • #73
                            No, we've never tested that size. However, you should be able to find a Phison card with suitable specs.

                            I can only find BLKE on the usual Chinese sites, so I'm not that confident in it.
                            Mark

                            Comment

                            Working...
                            X