Announcement

Collapse
No announcement yet.

File Transfer over serial (Programming) cable Utility

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Kison
    replied
    Originally posted by ESPsupport View Post
    As the first post says, FileTransfer is now included with Workshop
    This is actually better

    Leave a comment:


  • ESPsupport
    replied
    As the first post says, FileTransfer is now included with Workshop

    Leave a comment:


  • Smaddy123
    replied
    I have downloaded the file transfer utility and when I run it and try to connect to my display I get the message "Failed to load utility with message FTdiablo.4XE not found". I have searched using this file name but found nothing. Is this a file that needs to be on the display and if so how do I find it and where do I put it. I am using a simple serial interface to use the display now with my application.

    Leave a comment:


  • ESPsupport
    replied
    No, we've never tested that size. However, you should be able to find a Phison card with suitable specs.

    I can only find BLKE on the usual Chinese sites, so I'm not that confident in it.

    Leave a comment:


  • Lorenz
    replied
    I tried the first file for error code : error code is 6
    I then tried the next programm which give the result of mount() and I always get 16342 (I never get any 0)
    Second try with line 11 uncommented : I always get 16339 (I never get 0)
    My card is a SD card BLKE 1GB industrial and I'm using a 10cm extender cable (which never caused any issue during the running of my programm till now)

    As the issue seems to be around the SD card, I found an old Kingston SD HC 4GB and It works without issue.

    Would you have any recommandations for SD cards ? (not uSD ...)
    Last edited by Lorenz; 23 July 2020, 07:18 PM.

    Leave a comment:


  • ESPsupport
    replied
    Sorry, what, the same return code for the same reason?

    If that's the case then there's a workaround included further down.

    So what make and model is this card?

    Leave a comment:


  • Lorenz
    replied
    Thanks for the link. It is the same issue. I make a pause on the subject as I do not want to take any risk for my current project but I will work on it in 2-3 weeks time to try to get it to work.

    Another question : with this option, is it possible to copy paste the SD card and have it to work in another screen without the source programm ?

    Leave a comment:


  • ESPsupport
    replied
    Refer to this thread https://forum.4dsystems.com.au/node/70694 The second post should help solve your issue

    Leave a comment:


  • Lorenz
    replied
    I compiled my project again, copy the 3 files (which have the same hour and date) but I still get the same message on startup :
    "
    Update required : First run
    Bank 1 Update reqd : 2020/07/22 19:48:00 != 0/00/00 00:00:00
    Program failed to load into Flashbank 1
    "

    Click image for larger version

Name:	JPEG_20200722_195935_2096070103.jpg
Views:	53
Size:	1.16 MB
ID:	72727

    Why does it says "First run" ?
    Attached Files
    Last edited by Lorenz; 23 July 2020, 04:03 AM.

    Leave a comment:


  • pauleilio
    replied
    Hi,

    Everything seems fine but you didn't need to download your program to flashbank1

    You could try to compile your main project again by clicking on compile and not comp'n'load

    Then rename the 4xe and copy it to the SD card. It is possible it didn't update from the SD card as the timestamp was most likely the same.

    Now that Update Banks and Run is installed you won't need to do this again.

    Best regards

    Paul

    Leave a comment:


  • Lorenz
    replied
    Just to make sure I did everything right :
    1. I downloaded my program as usual but in flashbank1
    2. renamed the 4XE file
    3. copy of the 3 files on the SD
    4. Pressed Update Bank(s) and Run

    Here is the contents of my card: (the excel file is for CSV import)

    Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	53
Size:	14.1 KB
ID:	72723

    Leave a comment:


  • pauleilio
    replied
    Hi,

    Did you rename the 4XE file to RunBank1.4XE. If it still doesn't run, could you please show me the contents of your SD card.

    Best regards

    Paul

    Leave a comment:


  • Lorenz
    replied
    I tried the function but I get an error message :
    Update required : First run
    Bank 1 Update reqd : 2020/07/22 18:12:00 != 0/00/00 00:00:00
    Program failed to load into Flashbank 1

    I must have missed something ...

    Reply to myself : I didn't load the programm at first in Flashbank1

    Same error after downloading the programm in Flashbank1
    Last edited by Lorenz; 23 July 2020, 02:48 AM.

    Leave a comment:


  • Lorenz
    replied
    Great ! Thanks !

    Leave a comment:


  • pauleilio
    replied
    Yes this is correct, it is a very useful feature.

    There is no impact on the program or display speed.

    Best regards

    Paul

    Leave a comment:

Working...
X