Announcement

Collapse
No announcement yet.

Startup image corrupted

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Startup image corrupted

    Hi all,
    I've got an issue at the startup of my 4duino.
    The display doesn't clear out the starting messages ('Mounting...' etc etc) completely, so my main page graphic is corrupted.
    I've set up the extended graphic in the editor and compiled everything without errors.
    Can you point me in the right direction, please?

  • #2
    Hello,

    Would it be alright if you could post your project here for us to have a closer look?

    The message can be cleared by simply writing:

    void setup()
    }
    //...
    hndl = Display.file_LoadImageControl("Pname.dat", "Pname.gci", 1);

    Display.gfx_Cls(); // clears the screen using the current background colour
    }

    I hope this helps.

    Best regards,
    Sherwin

    Comment


    • #3
      Hello Sherwin,
      how many Display.gfx_Cls(); do I have to insert to have the screen cleared?
      5 are not enough.
      Click image for larger version

Name:	IMG_20191106_182210.jpg
Views:	15
Size:	1.33 MB
ID:	70221

      Comment


      • #4
        Hi,

        You could place Display.gfx_Cls(); just above or below your image handle.
        Code:
        hdnl = Display.file_LoadImageControl("NONAME~1.dat", "NONAME~1.gci");
        Display.gfx_Cls();
        I hope this helps.

        Kind regards,
        Sherwin

        Comment

        Working...
        X