Announcement

Collapse
No announcement yet.

Problem accessing gen4-iod-32T SD Card from Workshop 4

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Hi,

    Thanks for that,

    I would initially suspect the SD card but you mentioned previously that you tried 3 SD cards. Are all the SD cards from the same manufacturer ?

    Best regards

    Paul
    Last edited by pauleilio; 21 June 2021, 08:06 PM.

    Comment


    • #17
      Hi,
      the first is 2G Gigastone(read write OK on the computer) but fail
      2: Kingston (W/R OK on the computer) but Fail
      3 : 16Gb no name (W/R Ok) : fail
      i try with a old sd card on uld70dt and IT IS OK
      i don't know why
      if you have an idea on the problem of the sd .....
      Regards

      Comment


      • #18
        Hi,

        I can't seem to find a datasheet fro the Gigastone SD but the criteria for the SD to work correctly is that they should be SPI compatible.
        Kingston may be for the same reason but they do state SPI compatible.
        With the SD card being OK from the uLCD-70DT it may be that the SD card needs to be formatted to FAT16. You can try this by using the RMPet Tool under the Tools tab in Workshop with on of the Kingston cards.

        The SD Library card has had many changes in the ESP8266 core and previously it did support FAT32 but this may have changed with the recent update but I will have to test to confirm.

        Regards

        Paul

        Comment

        Working...
        X